Dendrobium from the happy heart of Thailand!

Thailand

Thailand kennen de meesten van ons als bekend vakantieland. Veel minder bekend is dat het land een grote producent is van orchideeën. Van de 22.000 tot nu toe bekende soorten zijn er ongeveer 1.000 in Thailand ontdekt. Niet toevallig daarom dat er ook vele kwekerijen te vinden zijn. Zoals Suphachadiwong Orchids, waar de exclusieve Sa-nook® serie vandaan komt. In Thailand heeft de orchidee zelfs de status van nationaal symbool!

Het land aan de andere kant van de aardbol is in grootte vergelijkbaar met Frankrijk. Een paar getallen? In oppervlakte meet Thailand 513.000 km². Globaal is Thailand 800 kilometer breed en 1500 kilometer lang. Er wonen 65 miljoen mensen.

Rijke flora
Thailand heeft een tropisch klimaat. Toch is het klimaat aangenaam: het is er niet zo drukkend warm als in andere tropische landen. Door het klimaat kent Thailand een rijke flora. De orchidee is lang niet de enige schitterende bloem die er te vinden is. Er zijn wel 27.000 soorten bloemen en bloeiende planten geteld!

Dendrobium in halve kokosnoot
Het klimaat maakt het ook goed mogelijk om Dendrobiuns te telen, gewoon in de open lucht. In het land wordt de Dendrobium ook veel als decoratieve plant toegepast. Een populair 'arrangement' is een plant in een halve kokosnoot, hangend aan bomen. Het land is de grootste exporteur van Dendrobiums ter wereld. De Thai kennen zelfs bijzondere eigenschappen toe aan deze orchidee: de Dendrobium speelt zelfs een rol in de religie.

Dertig jaar ervaring
Suphachadiwong Orchids behoort tot de grotere en meer professionele kwekerijen in Thailand. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in centraal en Oost-Thailand. Al dertig jaar teelt Suphachadiwong orchideeën, niet alleen Dendrobium maar ook andere soorten. De Phalaenopsis is een heel bekende, de Vanda ook. Als één van de eerste veredelaars en vermeerderaars is Suphachadiwong zich gaan richten op de Dendrobium. Met succes: als producent en exporteur behoort het bedrijf tot de grotere kwekerijen in het land en is toonaangevend. Sa-nook® Dendrobium soorten zijn allemaal geïntroduceerd door ‘Suphachadiwong Orchids’. Voor het nieuwe merk Sa-nook is een aparte serie rassen ontwikkeld, potplantenrassen die optimaal presteren in Europese kassen en bij de consument thuis.

Follow us on Instagram