Dendrobium from the happy heart of Thailand!

Fransen Orchideeën neemt verkoop eigen Sa-nook dendrobiums over van Logico

Fransen Orchideeën gaat de verkoop van de exclusieve Sa-nook dendrobiums in eigen hand nemen. Tot nu toe verkocht mede-eigenaar Rico Fransen zijn product via Logico, actief als verkooporganisatie voor meerdere orchideeëntelers. De overname van de verkoop gaat in goede harmonie. Fransen Orchideeën wil op andere terreinen blijven samenwerken met Logico. Wil Nederpel is aangetrokken om de commerciële verantwoordelijkheid op zich te nemen. Op de Royal FloraHolland Trade Fair presenteert Fransen Orchideeën zich voor het eerst met een eigen stand.

In de wereld zijn er slechts drie telers van de dendrobium, waarvan één in Brazilië. De tweede Nederlandse collega, Zeurniet in Honselersdijk, bouwt het assortiment dit jaar af. Rico Fransen ziet grote perspectieven voor de Sa-nook dendrobium,. ‘Ik geloof in ons product. Als ik praat met de vakhandel, met mensen buiten onze eigen inkooppartijen om, is altijd de vraag: waarom staat deze plant niet in de winkel? Als je de dendrobium meer aandacht geeft en de juiste plant bij de juiste klant zet, wordt het een succes. Daarom halen we de commerciële verantwoordelijkheid naar onszelf toe.’ Wel blijft Fransen Orchideeën betrokken bij Logico. ‘Zij kunnen het hele plaatje voor retailers verzorgen en die klant service leveren. Dat is voor ons ook belangrijk.’

Ervaren commerciële man
Met Wil Nederpel heeft Fransen Orchideeën een ervaren commerciële man in huis. Die ervaring deed hij onder meer op bij twee andere orchideeëntelers, Ter Laak Orchideeën (14 jaar) en So Natural. Daarmee heeft hij kennis van de vakhandel en de retail. Ook Wil Nederpel is ervan overtuigd dat een product als de Sa-nook dendrobium een groter marktaandeel moet kunnen realiseren. ‘Het is altijd een ondergeschoven kindje geweest. Bij Logico werd het verkocht in mengorders met andere exclusieve orchideeën. Wij willen het gaan verkopen als monoproduct. De Sa-nook dendrobium is een orchidee met een uitstekende houdbaarheid, een mooie sierwaarde en bijzondere kleuren.’ Fransen Orchideeën gaat zich vooral richten op de vakhandel, waar nu nog het accent op de retail ligt.

Debuut op Trade Fair Aalsmeer
Fransen Orchideeën staat voor het eerst met een eigen stand (standnummer D2) op de Trade Fair van Royal FloraHolland in Aalsmeer (3 t/m 5 november). Op het 4 hectare grote bedrijf aan de Herenwerf in Maasland kweekt het bedrijf wekelijks 30.000 dendrobiums onder de merknaam Sa-nook Dendrobium. Hans Fransen, de vader van Rico, startte 25 jaar terug met de teelt. Hij was toen een van de drie initiatiefnemers van Cameleon, de voorloper van Logico.

Follow us on Instagram